Szakrendeléseink - Fogszabályozás

Allergológia Angiológia Audiológia Belgyógyászat, diabetológia és endokrinológia Bőrgyógyászat; Bőr- és Nemibeteg Gondozó Bőrgyógyászat Fájdalom szakrendelés Fizioterápia Fogászati röntgen Fogszabályozás Fül-orr-gégészet Gasztroenterológia Gyógytorna Ideggyógyászat Kardiológia Laboratórium Nőgyógyászat Onkológiai szakrendelés; Onkológiai gondozó Ortopédia Oszteoporózis szakrendelés Pszichiátriai szakrendelés; Pszichiátriai Gondozó Reumatológia Röntgen-Ultrahang Sebészet Stroke ellátás Szemészet Tüdőgyógyászat, Ernyőképszűrő és Tüdőgondozó Urológia

Telephely:
1026 Bp., Pasaréti út 41-43. fszt.
Tel.: 225-0950

  • Beutalóköteles szakrendelés.
  • Előzetes időpont egyeztetése szükséges!

Ellátási terület:
18 éves kor alatt, illetve nappali tagozaton középiskola befejezéséig

  • Minden beutalóval érkező II. kerületi lakos,
  • A II. kerületi gyermekfogorvosi beutalóval érkező nem II. kerületi lakos.

Nem szükséges beutaló a II. kerületi Önkormányzat által elfogadott térítési listán feltüntetett kezelési költségek megtérítő bármely életkorú, és bárhonnan érkező betegnek.

Az első vizsgálat és a kezeléseken való megjelenés is előjegyzés alapján történik

Az első megjelenésnél történik a száj vizsgálata és döntés a készülék szükségességéről és a kezelés megkezdésének megfelelő időpontjáról. A kezelést menetét tömören ismertetik.
Röntgen vizsgálatra kap beutalót a gyermek, amit Szolgálatunk központi telephelyén (Kapás u. 22.) előzetes időpont egyeztetése után végeznek el.
A második megjelenéskor reggel éhgyomorra kell érkezni, amikor lenyomatvétel és részletes anamnézisfelvétel történik.

A harmadik megjelenéskor a szülő jelenlétében történik a beteg felvilágosítása a fogazati eltérésről, a kezelés módjáról, a kezelési idő körülbelüli hosszáról. Ekkor kapja meg a beteg a készülékért fizetendő díj csekkjét.
Az orvosi beavatkozás 18 éves kor alatt, illetve nappali tagozaton középiskola befejezéséig ingyenes. A fogszabályozó készülék típusától függően részben térítésköteles, részben TB támogatott.
A negyedik megjelenéskor kerül sor a készülék átadására, illetve a hordásával kapcsolatos információk ismertetésére.
Minden további megjelenésnél (4-8 hetente) a készülék állítása történik.
A rögzített készüléknél a hosszadalmas kezeléseket csak délelőttönként tudjuk elvégezni.

A kívánt eredmény elérése után, a visszarendeződés elkerülése érdekében tovább kell viselni a fogszabályzót. A kezelést abbahagyni csak a kezelőorvossal való egyeztetés után szabad.


Betegjogi képviselő neve elérhetősége félfogadás helye és ideje Betegjogok Egészségügyi dolgozók jogai Sürgősség esetei Beutaló kötelezettség Külföldiek ellátása Módosult GFR formula Térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások Vonatkozó jogszabályok Főigazgatói utasítás hálapénzről Panaszügyek kezelése Háziorvos által kérhető vizsgálatok Laboratóriumi vizsgálatkérő lap Lelet átvételi meghatalmazás TÁJÉKOZTATÓ tüdőszűrés változásáról NYILATKOZAT működési engedélyről HÁZIREND Tájékoztató CT, MRI beutalásról Vizsgálati előkészítések A nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű, intézmény által kötött szerződések Gyógyászati segédeszköz bolt Internetes előjegyzés


FENNTARTÓ: BUDAPEST FŐVÁROS II. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT