Szakrendeléseink - Gasztroenterológia

Allergológia Angiológia Audiológia Belgyógyászat, diabetológia és endokrinológia Bőrgyógyászat; Bőr- és Nemibeteg Gondozó Bőrgyógyászat Fájdalom szakrendelés Fizioterápia Fogászati röntgen Fogszabályozás Fül-orr-gégészet Gasztroenterológia Gyógytorna Ideggyógyászat Kardiológia Laboratórium Nőgyógyászat Onkológiai szakrendelés; Onkológiai gondozó Ortopédia Oszteoporózis szakrendelés Pszichiátriai szakrendelés; Pszichiátriai Gondozó Reumatológia Röntgen-Ultrahang Sebészet Stroke ellátás Szemészet Tüdőgyógyászat, Ernyőképszűrő és Tüdőgondozó Urológia

Telephely:
1027 Bp., Kapás u. 22.
Tel.: 488-7568

  • Beutalóköteles szakrendelés!
  • ELŐZETES IDŐPONT EGYEZTETÉSE SZÜKSÉGES RENDELÉSI IDŐBEN! Amennyiben hívásukat nem tudjuk fogadni az eszközös vizsgálat miatt, türelmüket és megértésüket kérjük.

Nagyon fontos lenne, az időpont időben való lemondása, vagy módosítása, amennyiben a megbeszélt időpontban nem tudnak megjelenni, hiszen betegtársaik előjegyzési - várakozási időtartama rövidíthető ezzel.

A szakrendelésen az emésztőrendszer, nyelőcső, gyomor, vékony-, vastagbél, máj, epe, hasnyálmirigy betegségek kivizsgálása és kezelése történik.

A vizsgálat:
A kórelőzmény felvételéhez fontos tudni a családban előforduló megbetegedésekről, pl. vastagbél, gyomor polyp, daganat, fekélybetegség, stb.
Ezt követően fizikális vizsgálat történik, mely a has megtapintásából, végbél vizsgálatból áll, majd ezt követően további műszeres vizsgálat elvégzésére is lehetőség van.
A műszeres vizsgálat - gyomor és vastagbél tükrözés - elvégzése előtt tájékoztatják annak menetéről, valamint a szükséges előkészítésről.
A vizsgálat elvégzése előtt írásos beleegyezését kérik, melyet jogában áll megtagadni, azonban erről is írásban kell nyilatkoznia a betegnek.

Műszeres vizsgálatok:
GASTROSCOPIA - gyomortükrözés:
A vizsgálat a felső tápcsatornáról - nyelőcső, gyomor és nyombél felső szakaszának megtekintése vékony száloptikás eszközzel, melynek végén videochip van. Képernyőre vetítve felnagyítva látható a nyálkahártya állapota és a különböző eltérései p. fekély, polyp, gyulladás stb.
A vizsgálat éhgyomorra, vagy 4-5 órás éhezést követően történik, dohányozni nem szabad.
A beteg érzéstelenítő sprayt kaphat a torkába, mellyel a műszer lenyeléséből adódó kellemetlen érzést csökkenthetjük. A vizsgálat kellemetlen, de nem fájdalmas; időtartama 5-10 perc, szövettani mintavétel, polyp eltávolítása, vérzéscsillapítás történhet.
1 óra múlva lehet folyadékot és szilárd táplálékot fogyasztani.

COLONOSCOPIA - vastagbéltükrözés:
Az emésztőrendszer alsó szakaszának a végbéltől a vakbélig - áttekintése történik. Vékony, hajlékony száloptikás műszerrel, az eszköz végén lévő videochip segítségével képernyőre vetítve nézzük át a nyálkahártyát és azok elváltozásait keressük.
A vizsgálatot megelőzően előzetes megbeszélés történik az előkészítésről, hiszen a vizsgálat csak kitisztított vastagbélben történhet, ezért rostszegény, folyadékbő táplálkozás és hashajtó bevétele szükséges.
A beteg a vizsgálat előtt fájdalomcsillapító injekciót kap, mely miatt 2-3 órán át aluszékonnyá válik és 12 óráig nem ajánlott autó vezetése. Tanácsos kísérővel érkezni a vizsgálatra.
Az anatómiai viszonyoktól függően a vizsgálat időtartama: 10-30 perc.
A vizsgálatot követően a has puffadása természetes.

A vizsgálat kellemetlen, de nem fájdalmas (egyéni toleranciától függően).

A fenti vizsgálatok időigényesek, ezért a szükséges idő nem becsülhető minden esetben. Ezért kérjük betegeink türelmét, megértését és toleranciáját betegtársaik érdekében.


Betegjogi képviselő neve elérhetősége félfogadás helye és ideje Betegjogok Egészségügyi dolgozók jogai Sürgősség esetei Beutaló kötelezettség Külföldiek ellátása Módosult GFR formula Térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások Vonatkozó jogszabályok Főigazgatói utasítás hálapénzről Panaszügyek kezelése Háziorvos által kérhető vizsgálatok Laboratóriumi vizsgálatkérő lap Lelet átvételi meghatalmazás TÁJÉKOZTATÓ tüdőszűrés változásáról NYILATKOZAT működési engedélyről HÁZIREND Tájékoztató CT, MRI beutalásról Vizsgálati előkészítések A nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű, intézmény által kötött szerződések 2014. A nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű, intézmény által kötött szerződések 2015. A nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű, intézmény által kötött szerződések 2016. A nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű, intézmény által kötött szerződések 2017. Közbeszerzési terv 2014. Közbeszerzési terv 2015. Közbeszerzési terv 2016. Közbeszerzési terv 2017. Gyógyászati segédeszköz bolt Internetes előjegyzés EESZT bevezetését követően alkalmazandó laborbeutalás labor:synlab_Szakorvosi_kemia labor:synlab_szerol_háziorvosi labor:synlab_szerol_szakorvosi labor:synlab_teny_szakorvosi labor:synlab_tenyésztés_háziorvosi labor:jános_vércsopkérő labor:OEKvizsgalatkero_terhes_hepatitisz_szures1 labor:ovszkéről labor:SynlabkémiaHaziorvosi labor:synlabPRIVAT_KEMIA_20170701 labor:synlabPRIVAT_SZEROLOGIA_-20170601 labor:synlabPRIVAT_TENYESZTES_-20170601 Külső intézetekbe kiküldendő vizsgálatok Közbeszerzés statisztika (2017) Egészségügyi leletek megtekintése (EESZT) Labor 2018.11.10. Missziós nyilatkozat


FENNTARTÓ: BUDAPEST FŐVÁROS II. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT