Szakrendeléseink - Kardiológia

Allergológia Angiológia Audiológia Belgyógyászat, diabetológia és endokrinológia Bőrgyógyászat; Bőr- és Nemibeteg Gondozó Bőrgyógyászat Fájdalom szakrendelés Fizioterápia Fogászati röntgen Fogszabályozás Fül-orr-gégészet Gasztroenterológia Gyógytorna Ideggyógyászat Kardiológia Laboratórium Nőgyógyászat Onkológiai szakrendelés; Onkológiai gondozó Ortopédia Oszteoporózis szakrendelés Pszichiátriai szakrendelés; Pszichiátriai Gondozó Reumatológia Röntgen-Ultrahang Sebészet Stroke ellátás Szemészet Tüdőgyógyászat, Ernyőképszűrő és Tüdőgondozó Urológia

Telephely:
1024 Bp., PULZUS KÖZPONT, Fillér u. 4-6.           
Tel.: 489-4176

  • Beutalóköteles szakrendelés!
  • Előzetes időpont egyeztetése szükséges.

Magyarországon a szív és érrendszeri betegségek előfordulási gyakorisága a nemzetközi adatokhoz viszonyítva is nagy. Tekintettel e betegségek magas mortalitására, a rizikófaktorok felderítése és kezelése, valamint a megelőzés alapvető jelentőségű.

  • A szív- és érrendszeri betegség a leggyakoribb halálok, gyakran okoz rokkantságot, magas egészségügyi költséget jelent;
  • A háttérben gyakran érelmeszesedés húzódik meg, amely lassan, tünetmentesen fejlődik ki;
  • A szívinfarktus és a stroke gyakran váratlanul alakul ki és már csak tüneti kezelésre nyílik lehetőség;
  • A szív- és érrendszeri betegségek tömeges megjelenése felhívja a figyelmet az életmódbeli változtatások szükségességére;
  • A rizikófaktorok megváltoztatása egyértelműen csökkenti a betegség kialakulását és a halálozást.
  • A legfontosabb cél, hogy megelőzzük az első, vagy az ismételt koszorúér-, stroke- vagy perifériás érbetegséghez köthető eseményt, a korai halálozást.

A Pulzus Központban többek között kardiológiai vizsgálatokat végzünk, ezen belül a beteg panaszaitól, betegségétől függően:

EKG:
Fekvő helyzetben a beteg mellkasára, illetve végtagjaira elektródák kerülnek, az EKG felvétel értékelése rögtön megtörténik.

Terheléses EKG:
Az elektródák a mellkasra kerülnek, majd emelkedő fokozattal a beteg egy álló kerékpárt hajt, közben folyamatos EKG regisztrálás, percenként vérnyomásmérés történik.

24 órás EKG monitorozás (Holter):
Az elektródák a mellkasra kerülnek, maga a készülék egy kis tasakban a derékra kerül, mellette minden tevékenység folytatható. A készüléket ütés, víz nem érheti. A Holter készülék 24 óra elteltével kerül levételre, az eredményt a beteg a kontroll vizsgálat során kapja meg.

24 órás vérnyomás monitorozás (ABPM):
A vérnyomásmérő mandzsetta a beteg karjára kerül, a készülék egy táskában a beteg oldalára, a beállított időpontok szerint vérnyomásmérés történik, ilyenkor a kart lazán kell tartani. A kiértékelt leletet a beteg kontroll vizsgálat során kapja meg.

Szívultrahang vizsgálat:
A szívizom és a szívbillentyűk működését ellenőrző vizsgálat. A leletet a beteg a kontroll vizsgálat során kapja meg.

Nyaki ér ultrahangos vizsgálat (Carotis duplex):
A nyaki ütőerek állapotát ellenőrző vizsgálat. A leletet a betegek a vizsgálat végén, vagy ha egyéb okból kontrollra kell jönniük, akkor a kontroll során kapják meg.


Betegjogi képviselő neve elérhetősége félfogadás helye és ideje Betegjogok Egészségügyi dolgozók jogai Sürgősség esetei Beutaló kötelezettség Külföldiek ellátása Módosult GFR formula Térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások Vonatkozó jogszabályok Főigazgatói utasítás hálapénzről Panaszügyek kezelése Háziorvos által kérhető vizsgálatok Laboratóriumi vizsgálatkérő lap Lelet átvételi meghatalmazás TÁJÉKOZTATÓ tüdőszűrés változásáról NYILATKOZAT működési engedélyről HÁZIREND Tájékoztató CT, MRI beutalásról Vizsgálati előkészítések A nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű, intézmény által kötött szerződések Gyógyászati segédeszköz bolt Internetes előjegyzés


FENNTARTÓ: BUDAPEST FŐVÁROS II. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT