Szakrendeléseink - Röntgen-Ultrahang

Allergológia Angiológia Audiológia Belgyógyászat, diabetológia és endokrinológia Bőrgyógyászat; Bőr- és Nemibeteg Gondozó Bőrgyógyászat Fájdalom szakrendelés Fizioterápia Fogászati röntgen Fogszabályozás Fül-orr-gégészet Gasztroenterológia Gyógytorna Ideggyógyászat Kardiológia Laboratórium Nőgyógyászat Onkológiai szakrendelés; Onkológiai gondozó Ortopédia Oszteoporózis szakrendelés Pszichiátriai szakrendelés; Pszichiátriai Gondozó Reumatológia Röntgen-Ultrahang Sebészet Stroke ellátás Szemészet Tüdőgyógyászat, Ernyőképszűrő és Tüdőgondozó Urológia

Telephely:
1027 Bp., Kapás u. 22.
Tel.:  488-7541

  • Beutalóköteles szakrendelés!
  • Előzetes időpont egyeztetése lehetséges, speciális röntgen vizsgálatoknál és ultrahangnál szükséges is.

A röntgen szakrendelésen csont, lágyrész, mellkas, fogászati típusú felvételek történnek. A fogászati (PANORÁMA és CEPHALO) felvételeket kivéve a röntgen vizsgálatok digitális technikával készülnek.
A radiológiai vizsgálatokról (kivéve a fogászatai röntgen) írásos dokumentációt (leletet) adunk.
A digitális képeket az Intézetünk hálózatára csatlakoztatott számítógép monitorán a beutaló orvosaink is megtekinthetik. Amennyiben a betegnek bármi okból a képi dokumentációra is szüksége van, ezt a szándékát a betegfelvételi ablaknál, a vizsgálatra jelentkezéskor jelezni kell. A lépanyagot a beteg által hozott digitális adatrögzítőn (CD-n) térítés nélkül rendelkezésére bocsátjuk. (A képek CD-re másolásának időtartama függ a váróteremben leletre váró betegek számától). A helyszínen vásárolt CD ára 250 Ft.

Fenti térítési kötelezettség alól mentesül a sürgősségi vizsgálatokról készült, kóros elváltozást mutató felvétel, melyet a betegnek aktuális ellátásához más intézménybe kell vinnie.

2008 márciusában induló PANORÁMA és CEPHALO (teleröntgen) fogászati röntgen vizsgálatok ingyenesek:

  • a II. kerületi lakosok számára,
  • a II. kerületi fogászati alapellátást végző privatizált felnőtt fogorvosok által beutalt páciensek számára,
  • az Egészségügyi Szolgálatnál működő gyermek fogorvosok és fogszabályozó orvosok beutalójával érkező gyermekek számára.

Ezen röntgenfelvételeket a betegek írásos dokumentáció nélkül kézhez kapják.

Lehetőség van más kerületből érkező betegek, és Intézményünkkel jogviszonyban nem lévő fogorvosok által küldött betegek PANORÁMA és CEPHALO felvételeinek elkészítésére, ezek azonban már térítéskötelesek (3000Ft/felvétel)

A röntgenfelvételek előkészítést a beteg részéről nem igényelnek.        

A röntgen osztályra csak szakorvosi, illetve háziorvosi beutalóval érkezhetnek betegek.
A reumatológiai, ortopédiai, gasztroenterológiai, illetőleg a fogászati típusú vizsgálatokat előjegyzés alapján végezzük. Időpontot lehet kérni személyesen, vagy telefonon keresztül a központi betegfelvételi iroda 488-7522-es telefonszámán. Osztályunk folyamatosan tölti fel az "előjegyzési naplót", ezért mindig a legkorábbi időpontot ajánljuk fel.

Ultrahang részlegünkön szakorvosi, vagy háziorvosi beutalóval  lehetőség van a nyaki régió (pajzsmirigy, nyálmirigyek, nyirokcsomók, egyéb lágyrész), a hasi-kismedencei szervek (máj, hasnyálmirigy, eperendszer, vesék, lép, belek, húgyhólyag, belső nemi szervek, hasi nagyerek), különböző testtájékok lágyrészeinek UH vizsgálatára, illetve izületi  UH vizsgálatra.

Az ultrahangvizsgálatok mindig előjegyzéses rendszerben történnek, amit akár személyesen, akár telefonon keresztül is meg lehet kérni, ugyancsak a központi betegfelvételi iroda 488-7522-es telefonszámán.

A vizsgálatokra való előkészületről tájékoztatást (szóban, vagy írásban) a beutaló orvos illetve a betegfelvételi iroda ad.

Előkészítést a hasi - kismedencei ultrahangvizsgálat igényel, mely a következőket teszi szükségessé:
A vizsgálat időpontja előtt 6 órával nem lehet étkezni, a vizsgálat előtt 2 órával hólyagot kell üríteni, majd 4 dl buborékmentes vizet kell meginni, ezt követően már nem szabad WC-re menni a vizsgálatig.

Az UH vizsgálatokról a beteg írásos dokumentációt kap (a képek digitálisan kerülnek archiválásra).

Társadalombiztosítási azonosító jellel nem rendelkező betegek részére valamennyi fenti vizsgálat térítés ellenében elvégezhető, de a vizsgálatok ebben az esetben is orvosi beutaló kötelesek.

Az onkológiai kontroll vizsgálatokhoz, vagy az onkológustól az intézetünknek címzett beutaló, vagy az onkológus javaslata alapján (az onkológiai javaslat nem vizsgálati beutaló!) a háziorvostól szintén intézetünknek címzett beutaló szükséges.


Betegjogi képviselő neve elérhetősége félfogadás helye és ideje Betegjogok Egészségügyi dolgozók jogai Sürgősség esetei Beutaló kötelezettség Külföldiek ellátása Módosult GFR formula Térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások Vonatkozó jogszabályok Főigazgatói utasítás hálapénzről Panaszügyek kezelése Háziorvos által kérhető vizsgálatok Laboratóriumi vizsgálatkérő lap Lelet átvételi meghatalmazás TÁJÉKOZTATÓ tüdőszűrés változásáról NYILATKOZAT működési engedélyről HÁZIREND Tájékoztató CT, MRI beutalásról Vizsgálati előkészítések A nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű, intézmény által kötött szerződések 2014. A nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű, intézmény által kötött szerződések 2015. A nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű, intézmény által kötött szerződések 2016. A nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű, intézmény által kötött szerződések 2017. Közbeszerzési terv 2014. Közbeszerzési terv 2015. Közbeszerzési terv 2016. Közbeszerzési terv 2017. Gyógyászati segédeszköz bolt Internetes előjegyzés EESZT bevezetését követően alkalmazandó laborbeutalás labor:synlab_Szakorvosi_kemia labor:synlab_szerol_háziorvosi labor:synlab_szerol_szakorvosi labor:synlab_teny_szakorvosi labor:synlab_tenyésztés_háziorvosi labor:jános_vércsopkérő labor:OEKvizsgalatkero_terhes_hepatitisz_szures1 labor:ovszkéről labor:SynlabkémiaHaziorvosi labor:synlabPRIVAT_KEMIA_20170701 labor:synlabPRIVAT_SZEROLOGIA_-20170601 labor:synlabPRIVAT_TENYESZTES_-20170601 Külső intézetekbe kiküldendő vizsgálatok Közbeszerzés statisztika (2017) Egészségügyi leletek megtekintése (EESZT) Labor 2018.11.10. Missziós nyilatkozat


FENNTARTÓ: BUDAPEST FŐVÁROS II. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT